Veelgestelde vragen

In geval van nieuwbouw van een brug is in vrijwel alle gevallen een vergunning nodig. Het gaat hierbij om zowel een omgevingsvergunning als om een watervergunning. Als het gaat om (gedeeltelijke) vervanging of renovatie dan is een vergunning niet altijd verplicht. Wij adviseren u graag als het gaat om wel/geen vergunningsplicht voor uw werkzaamheden. Ook het aanvragen van een vergunning behoort tot onze dienstverlening

Een leuning op een brug is nodig wanneer uw brug hoger als 1,0 meter boven het water ligt en zich op openbaar terrein bevindt. Ligt uw brug lager dan 1,0 meter dan is dus geen leuning verplicht. Desondanks adviseren we altijd om een (kleine) randafscheiding toe te passen om de veiligheid op de brug te vergroten.

Levertijden van een brug variëren afhankelijk van het type, ontwerp en materiaal van uw brug. In de meeste gevallen kunt u rekening houden met de volgende levertijden:
Houten bruggen : 3-4 weken
Stalen bruggen : 6-8 weken
Betonnen bruggen : 6-8 weken
Nood- en hulpbruggen : 3-4 weken

Iedere brug is maatwerk, daarom heeft u ook de kans om uw eigen wensen en ideeën in het ontwerp op te nemen. Ook kunt u een schets aandragen die wij zelf uitwerken tot bouwtekening. In geval van stalen bruggen kunt u zelf uw kleur van de conservering bepalen.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.