Een nieuwe brug: heb ik een vergunning nodig?

Een nieuwe brug bij uw huis. Misschien droomt u nu vooral van het ontwerp; wordt het een stalen brug, houten brug of toch van beton? Of het nu nog een idee is of een droom, het is belangrijk om uit te zoeken of u een vergunning nodig heeft. In dit artikel geven wij u de informatie die u nodig heeft voor het verkrijgen van de juiste vergunning voor uw nieuwe brug.

 

Het belang van een vergunning

Wilt u een brug plaatsen, verplaatsen, vervangen of verwijderen? Dan heeft u vaak een vergunning nodig. Het hangt af van het type constructie welke procedures u moet doorlopen. Dat kunnen verschillende procedures zijn: een watervergunning, bouwvergunning of sloopvergunning.

 

Vergunningsaanvraag bij de gemeente

In Nederland is een brugontwikkeling vaak verbonden aan regels en voorschriften. Het verschilt per gemeente welke voorschriften dit zijn. Elke gemeente heeft zijn eigen specifieke regels, voorschriften en procedures met betrekking tot bouwprojecten, inclusief bruggen. Daarnaast moet u rekening houden met de verwerkingstijd bij de gemeente, dit kan soms tot wel 8 weken duren. Een extra vertraging kan zijn – na behandeling – als u het ontwerp of de plannen moet aanpassen.

 

Vergunningsaanvraag bij het waterschap

Doordat een brug zich (logischerwijs) bij het water bevindt, is ook het waterschap vaak ook betrokken. Ook dit is afhankelijk van waar u precies woont. Vaak is er een juridisch kader waarmee het waterschap de bevoegdheid heeft om eisen te stellen aan de uitvoering van projecten en werkzaamheden binnen, op, en rondom wateren en waterkeringen.

 

Conclusie: is er een vergunning nodig voor uw brug in Nederland?

Het antwoord op de vraag of u een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een brug in Nederland is meestal: ja. Wanneer u dit nog nooit eerder heeft aangevraagd kan dit een ingewikkeld of spannend proces zijn. Daarom geeft u het vergunningstraject zorgeloos uit handen bij de experts van Besteljebrug. We hebben al jaren ervaring met vergunningsaanvragen bij gemeentes en het waterschap. Samen bouwen we verantwoord een nieuwe brug zodat deze wettelijk aan de eisen voldoet, duurzaam is en uiteindelijk past bij uw droomwensen.

 

Bekijk ons volledige aanbod of neem contact op voor meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht: